Bu Blogda Ara

Sayfalar

26 Mart 2017 Pazar

HEM YAĞLIK HEM SOFRALIK

Eğer yeni dikilirse, zeytin ağacı dikim tarihinden 10 yıl sonra ürün verir.

Yıllık 50 kilo verime ancak 20 yıl sonra ulaşır. Yağlık zeytinin 5 kilosundan 1 kilo zeytinyağı çıkar.
Zeytincilik, Ayvalıkta yapılan en yaygın tarımsal faaliyet. Yörede doğal yayılım gösteren zeytin ağaçlarının tümü yüzyıllarca önce "delice" denilen yabani zeytin ağacından aşılanmış. Bu nedenle çevre koşullarına karşı çok dayanıklı ağaçlar.
Ayvalık zeytini, hem yağlık, hem de sofralık zeytin üretimine çok uygun. Kendi yöresinde iyi yetiştirilip, iyi işlendiğinde yüksek duyusal ve kimyasal kalite özelliklerine sahip bir zeytinyağı elde ediliyor.
- See more at: http://www.ayvalikhasatgunleri.com/page.aspx?page=zeytinvezeytinyagi#sthash.q3Ohrbve.dpuf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi