Bu Blogda Ara

Sayfalar

26 Mart 2017 Pazar

KAÇ ÇEŞİT ZEYTİNYAĞI VAR?

Sızma
Dalından koparılmış veya tam olgunlaşmamış zeytinlerin, katkı veya ısı içeren bir işleme sokulmadan
sıkıldığı, en fazla yüzde 1 asit oranına sahip yağ.
Natürel Birinci
Tadı ve kokusu sızmaya göre daha yoğun ve asidi yüzde 1-2 arasında olan yağ.

Erken Hasat
Henüz çağla halinde olan, yeşil, çok yağlanmamış ve içindeki aromaları en çok yansıtan zeytinden elde edilen yağ.
Natürel İkinci
Zeytinyağının tat ve kokusunun en yoğun hissedildiği ve asit oranı yüzde 2-3,3 arasında olan yağ.
Rafine Zeytinyağları
Ağaçta fazla beklemiş zeytinler asitlenmeye başlar. Gerek beklemekten, gerek başka sebeplerden dolayı asit oranı yüzde 3,3’ün üzerine çıkmış yağların yenmesi zararlıdır. Bu yağlar rafine edilir, böylece fazlalıklarından arındırılırlar ve asit oranları düşer. İyi kalite zeytinyağlarıyla karıştırılarak kullanılabilir hale gelir.


Riviera Zeytinyağları
Yenmeyecek kadar yüksek asit oranında olan yağlar, rafine edilerek tatsız, kokusuz ve renksiz bir hale getirilir. Sonra yüzde 80-90 oranında rafine ve sızma yağlarla karıştırılarak riviera zeytinyağları elde edilir.
- See more at: http://www.ayvalikhasatgunleri.com/page.aspx?page=zeytinvezeytinyagi#sthash.q3Ohrbve.dpuf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi