Bu Blogda Ara

Sayfalar

5 Nisan 2017 Çarşamba

Soğan Kabuğunun Faydaları

 
Soğan kabuğu içinde bulundurduğu faydaların bir kısmını soğanın kendisinden almaktadır. Soğan kabuğunun içinde bol miktarda antioksidanbulunur. Soğan kabuğunun nelere iyi geldiğini ve nasıl kullanıldığını anlatalım :

Yaralara İyi Gelir: Derimizin üstündeki ve uzun
süredir geçmeyen yaralara çok iyi gelir. Soğan kabuğunu kullandıktan sonra hızlı bir şekilde iyileşmeye başladığını göreceksiniz.

Gripten Korur: Kış aylarının tatlı belaları olan grip ve nezleye karşı çok etkilidir. Kışın grip olmanızı engeller.
Kan Şekerini Düzenler: Şeker hastaları için bire bir olan soğan kabuğu kandaki şeker oranını düzenler ve şekerin yükselmesine sebep olan unsurlara karşı savaş açar.

Böbrek Ağrısını Keser: Özellikle böbreğinde taş olanlar ve bu yüzden çok ağrı çeken insanların kullanmasını şiddetle tavsiye ediyoruz. Ağrıları kesmekle kalmayıp, taşın rahat dökülmesi için önemli bir rol oynar.

Yeni doğum yapmış bayanların çatlayan ve bebeklerini emzirirken ağrıyan göğüs uçlarına soğan kabuğu suyu ile pansuman yaptıkları taktirde olumlu sonuç alacaklardır.

Kuersetin pigmenti yatıştırıcı özelliklere sahip olduğu için yatmadan önce soğan kabuğu çayı içmek uyumanıza ve rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Soğan çayı uykusuzluk için mükemmeldir.

Halk tıbbında soğan kabuğu çayı Hipertansiyonun, Öksürüğün, İltihapların tedavisinde çok yaygın olarak kullanılmaktadır.

Soğan Kabuğu Neden Sağlıklı?

Besin değerleri açısından A, B ve C vitaminleri ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, iyot, fosfor ve kükürt mineralleri bakımından oldukça zengindir.

Dış tabaka yani kahverengi tabaka flavonoidler ve antioksidan oranı çok yüksektir. Yüksek tansiyonu düşürmek için mükemmel olan güçlü bir pigment olan kuersetin’e sahiptir. Ayrıca tıkanmış arterleri önler. Ayrıca anti-bakteriyel, anti-kanser, anti-mantar ve antioksidan özellikleri vardır.

Kabukların çok güçlü terapötik önemi vardır. İçerdiği fitonsit, vitamin, iz elementler ve diğer biyolojik aktif maddeleri etkilidir.



Soğan kabuğunun içeriğinde daha çok iz elementleri vardır. Kabuklar, grip ve diğer virüs enfeksiyonlarına karşı korunmada yardımcı olur, dişleri ve dişetlerini güçlendirir, mantar hastalıkları ile mücadele eder,  kepek, dermatit ve başka deri hastalıklarının iyileşmesinde yardımcı olur. Kabuktan hazırlanan solüsyon bronşit, bronşiyal astım sırasında tedavi edicidir, erkeklik gücünü artırır, adet döngüsü onarır. Soğan kabuğu idrar sistemi organlarının iltihabı ve kabızlık sırasında da faydalıdır. Solüsyon alerji, kalp damar sistemi için de iyidir. Bazı tümör hastalıklarının tedavisinde de soğan kabuğu çözeltisi kullanılmaktadır. Soğan kabuğunun faydalarından bir kitap bile yazabilir!



Ve en önemlisi!



Ortaya çıkan kanıtlanmış bilgiye göre, soğan kabuğu sayesinde organizmayı yeniden canlandırmak mümkündür. Kabuk, vücudu toksinlerden temizlemektedir. Ayrıca en önemlisi soğan kabuğu hiçbir yan etkiye sahip değildir!


Soğanın kabuğu, soğandan çok daha fazla antioksidan içerir!

Aynı limonun kabuğunun limondan 10 kat fazla C vitamini içermesi gibi... Soğanın kabuğu, soğandan çok daha fazla antioksidan içerir.


Ayrıca soğanın kabukları çok etkili bir temizleyicidir. Bağırsaklardan toksinleri atar, aynı zamanda vücudun pH değerini dengeler. Ve kanserli hücrelerin oluşumunu önler.

1. Soğan kabuğu-Bitkilere bakım vastesi gibi

Soğan kabuğu suda kaydedilmiş solüsyonu ile ev bitkilerinizi yıkayabilirsiniz. Bu zamanda bitkileri çeşitli bakterilerden ve hastalık yapan kenelerden korumuş olursunuz. Bir litrelik kaba 1kg.  soğan kabuğu alın ve kaynar su ekleyin. Bunu 1 saat tutun. Bu karışımla yaprakları silin, özellikle de alt kısımlarını. Bir gün sonra bitkiyi temiz su ile yıkayın. Bu çözelti gübre olarak da kullanılabilir.

2. Soğan kabuğu-ateroskleroza karşı

Çözelti hazırlamak için : 1 adet soğan kabuğu cam kavanoza doldurulur, buraya 5-7 damla alkol eklenir . Bir hafta karanlık yerde saklanır. Sonra solüsyon şeffaf olmayan cam kaba süzülmelidir.

Sıvı yağa (rafine edilmemiş) 20 damla ekleyip, günde 3 kez yemekten önce alınır. Bu tür seyreltme ayaktaki mantara karşı da kullanılarak güzel bir etki verir.

3. Tümör ve varikozla mücadelede soğan kabuklu yağ

Ayaktaki ağrı ve yorgunluğu soğan kabuğundan hazırlanmış solüsyon banyosu tamamen ortadan kaldırabilmektedir. Ama daha etkili soğan kabuğu içeren yağ ve kremler etki gösterir.

Yağı hazırlamak için birkaç soğan kabuğunu alın ve ovuşturun, Bir bardak zeytin yağı veya üzüm çekirdeği yağı ekleyin. 10-12 gün cam kavanozda saklayın. Bu yağla ayaklarınızı haftada 2-3 kez masaj yapın. Buzdolabında 3 ay süreyle saklanabilir.

4. Ağız durulama solüsyon

Stoma veya parodontoz sırasında, soğan kabuğu demlemesini günde 2 kez 7-10 gün içinde ağzı çalkalamak gerekir.

Demleme şu şekilde hazırlanır: 3 adet ufalanmış soğan kabuğuna 0,5 litre su eklenir ve zayıf ateşte kaynatılır ve  tercihen 2-3 saat içinde soğuttuktan sonra kullanılır.

5. Saç için merhem

Soğan kabuğu ile hazırlanmış solüsyon saçlara parlaklık verir, onun dökülmesini önler, kepeği  temizler. Tembellik etmeyip sürekli olarak kullanırsanız, bir süre sonra güçlü, sağlıklı ve ipeksi saçlara sahip olacaksınız. O tamamen güvenli olduğundan her saç yakalama sırasında kullanımı mümkündür.

Merhemi hazırlamak için 2-3 soğan kabuklarının üzerine (1: 2 oranında) oda sıcaklıklı kaynamış su ekleyin. 20 dak. zayıf ateşte kaynayıncaya gibi tutun. 8 saat süreyle soğutun. Burası ince doğranmış kırmızı biber ekleyin. Su ile aynı miktarda konyak da ilave edilirse, etki daha yüksek olur. Saç diplerine haftada 3 kez sürün. Etkileri -saçlar daha çabuk uzayacak ve sağlam olacaktır.

Saç dökülmesine karşı- olur ki, saç kökünde çok miktarda tel kalıyor. Bunlar çeşitli nedenlerden dökülebilir . Bu bağışıklığın zayıflaması bağlı olabilir. Saç köklerini güçlendirmek için soğan kabukları meşe yaprağı ile birlikte kullanılır. Bunları karıştırın ve 1 litre su ekleyin. 1 saat süreyle kaynatın ve 2-3 saat ılık bir yerde deme koyun. Saçlarınızı haftada 2 kez durulayın. Sadece düzenli kullanıldığında bu sorundan kurtulmak olur.

6. Alerjiye karşı merhem

Solüsyon alerjen reaksiyonlar sırasında yardımcı olur. Soğan kabuklarının üzerine kaynar su dökün, su kabında  10-15 dak. demleyin. Sonra soğumaya bırakın. Konsantrasyonu kendiniz belirleyebilirsiniz . Ama onu uzun süre tutmak tavsiye edilmez, hemen kullanılmalıdır. Yemekten 1 saat önce 10 gün süreyle, günde 2 kez olmak üzere 1/3 bardak su çözeltisi içinde hazırlamak gerekir. Sonra 10 gün ara verip prosedür yeniden tekrar edilmelidir.

7. Saç soğan kabuğu ile renklenmesi

Baştan belirtelim ki, sonuç herkeste farklı olabilir.
Sarı saçlar soğan kabuğu merheminden sonra-altın kahverengi, kahverengi saçlar-kırmızı, kürenler-bordo, kırmızı-kahverengi tonlar elde edecekler. Zarif altın rengi elde etmek için soğanın kabuğuna kaynar su döküp 20-30 dk. demlemek yeterlidir.
Daha koyu saç rengini sevenler ise ürünün miktarını artırabilir. Biraz gliserin de ilave ediniz. Küren saçlara kırmızı, sarışınlarda-parlak bakır renk elde edilecektir. Eğer saç renginden kullanıyorsanız, bu yöntem size uygun değildir. Doğal boyama ancak doğal saçlara aittir.



8. Amenoreya zamanı soğan kabuğu

Menstruasiyanın olmaması- amenoreya- hormonal balanslaşmanın bozulması, herhangi kronik hastalıklar, iklim değişimi, organizmanın yorgunluğu ve stres sonucuna olabilir. Onun tedavisi doktor gözetiminde yapılmalıdır. Ama jinekoloklar medikamentöz ilaçlarla birlikte soğan kabuğu mahlulunun içmeyi tavsiye ederler. Bu araç sadece vücudu kurtarmak değil, hem de hormonal seviyeyi normalleştirir.
Amenoreya zamanı 6-8 adet ovulmuş soğan kabuğuna 32 l. su döküp, zayıf ateşte 15 dak. Kaynatın. Oda sıcaklığında soğutup çökertmek gerekir. Tercihen 1/2 bardak günde 2 kez yemekten 30-40 dakika önce içmek gerekmektedir.



9. Angina zamanı soğan kabuğu

2 adet  soğan kabuğu üzerine kaynar su döküp 10-15 dakika soğumaya konulur. Boğazın akut inflamasyon sırasında buraya papatya da eklenir. Günde 3 kez olmak üzere hastalık süresince 30 dakika yemekten önce 1/4 bardak suyu içilir.



10. Bronşial astım zamanı

Halk hekimliğinde soğan kabuğu sümüğü azaltan, astım hastalarında bronşlarda mukus korneanın hipersekresiyasını düşüren bir araç olarak kullanılır.
Bronşial asmanı tutmaları sırasında soğan kabuğunun yakıp hasta için duman koklatmak önerilir. Ayrıca katı balgamı zayıflatmak için soğan kabuğu suyu içilir. Tutmalar sırasında solüsyon 21 gün boyunca yemekten 40 dakika önce günde 2 kez yapılır. 14 gün ara verilir ve 2. tur tedavi yapılır. Böylece tedavi tekrarı yılda 2-3 kez yapılır.
Bronşiyal astım sırasında soğan kabuğu ile birlikte adi devetabanı yaprakları ve çam kozaları da yardımcı olur. Her bitkiden beraber olmak üzere 2 tutam karışım alınır ve 400 ml soğuk su eklenir. 1 saat saklandıktan sonra zayıf ateşte 5-7 dakika kaynatılır ve çökertilir. Suyu 10 gün süresince 1  günde 3 kez yemekten 1 saat önce alınır. 7 gün aradan sonra tedavi tekrar edililir.
Sık sık tekrar edilen bronşiyal astım hastalarına haftada 1-2 kez soğan kabuğundan hazırlanmış solüsyon banyoları yapmaları önerilir.

Soğan Kabuğu Nasıl Kullanılır ?

Yapılışı ve kullanması çok basittir. Soğan kabuklarını cam bir kabın içine koyun. Üzerine kaynamış suyu ekleyin ve 20 dakika demlenip soğumasına izin verin. Daha sonra bir bardağa koyup tüketin. İşte bu kadar basit. 1 içimde en az 1 çay fincanı tüketilmesine özen gösteriniz.

Mutfakların Vazgeçilmezi Soğanın Kabukları Çöp Değildir….

Soğan kabuğu suyunun faydaları:

  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir
  • Kalp damar hastalıklarını önler ve tedavisine yardımcı olur.
  • Kolesterole iyi gelir yani dengede tutar,
  • Kan dolaşımını iyileştirir,
  • Kadın ve erkek de idrar yolları iltihabını söker,
  • Vücut da oluşan yara ve yanıkların daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur,
  • Cinsel organ iltihaplarını söker,
  • Kadınlarda adet düzensizliğini düzene kayar,
  • Bronşit krizlerini önler ve tedavi etmeye yardımcı olur.
  • Girip ve nezleye iyi gelir.
  • Boğaz iltihabını söker,
  • Kan şekerini ve tansiyonu dengeler,
  • Bayanlarda menopoz sonrası oluşacak kemik erimelerini önler,
  • Damak iltihabını tedavi eder,
  • Saç diplerini güçlendirip dökülmelerin önüne geçer ve saça parlaklık verir.

Bir çok derde deva olan soğan kabuğu suyunu kolaylıkla hazırlayıp tüketebiliriz fakat daha öncede belirttiğimiz gibi mide yarası ve gastrit  rahatsızlıkları olan tüketmekten kaçınmalıdır. Soğan kabuğu suyunu öksürük ve solunum yolları rahatsızlıklarında bal ve süt ile tükettiğiniz taktirde daha faydalı olacaktır. Saydığımız rahatsızlıkları olan kişiler sadece soğan kabuğu suyunu kullanarak hastalıklarını yok edeceklerini düşünmemeli. Öncelikle alanında uzman bir doktora baş vurup ek besin olarak soğan kabuğu suyunu tüketip daha çabuk tedavi olmalarına yardımcı olacaktır. Bir önemli nokta ise soğan suyunu bardak bardak tüketmemeniz. Gün içerisinde en fazla bir bardak tüketebiliriz. Unutmayın doğada her türlü bitki ve her bitkinin bir şifa etkisi vardır. Fakat her şeyde olduğu gibi sağan kabuğu suyununda fazlası zarardır.



Soğanın Kabukları da Şifa Dağıtıyor

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetli olan soğanın kendisi kadar kabuğu da şifa kaynağıdır. İşte soğan kabuğu çayının şifalı özellikleri ;



*Soğan kabuğu böbrek ağrılarını hafifletir: Özellikle böbrek taşı rahatsızlığı çekenler için en doğal ilaçlardan biri olan soğan kabuğu böbrek taşları ve kumları dökmede önemli rol oynar

*Mikropları öldürür: Gün içinde birçok alandan bulaşan mikropları kırar ve kanı temizler

*Yaraları iyileştirir: Deri üzerinden bulunan ve uzun süre iyileşmeyen yararları iyileştirir ve egzama gibi hastalıklara iyi gelir

*Hazmı kolaylaştırır: Karaciğeri korur ve sindirim sistemini rahatlatır bu sayede hazmı kolaylaştırır.

*Kandaki şekeri dengeler: Kan şekeri seviyesini dengeler ve şekerin yükselmesinden kaynaklanan yaşanma riskini azaltır.

*Nefes darlığı sorununa birebir: Soğan kabuğu damar tıkanıklıklarını giderir. Nefes darlığı sorunlarını gidermeye yardımcı olur.

*Gripten korur: Özellikle kış aylarında meydana gelen grip ve nezle gibi yayın hastalıklara karşı korur ve sık sık grip olmanızı engeller

Soğan Kabuğunu Değerlendirebileceğiniz  İlginç Yerler …

Hayatın hemen her alanında hem mutfakta hem sağlıkta hem de farklı kullanımlarıyla soğan kabuğundan faydalanmak mümkün. Özellikle sağlık sorunlarının çözümlenebilmesi adına pek çok ilaç için kullanılan soğan kabuğu, aynı zamanda lezzet kaynağıdır. Peki, soğan kabuğunu başka nerede kullanırsınız?

Izgara Telinizi Parlatabilirsiniz

Soğan kabuğunun kullanımında sizleri şaşırtacak bir o kadar da memnun kılacak kullanımlardan ilki ızgara tellerinizi parlatması olabilir. Yaz günlerinin vazgeçilmezi mangal keyfi için ızgaralarınızın devamlı hazır olması gerekir. Bununla beraber her mangal sonrası kararan telleri ovmak, büyük bir işkencedir. İşte tam da bu noktada size soğan kabuğu yardımcı olacak. Mangala gittiğinizde tellerinizin üzerine, soğanın kabuğu ve bir alt tabakasını çıkararak sürün. Hem tellerinizi parlatacak hem de bakteri üremesine engel olacak bu yöntem, oldukça işe yarar.

Soğan Kabuğu Çayı ile Daha Kısa Sürede Zayıflamak Mümkün

Soğanın kendisi dışında kabuğunun da inanılmaz faydaları vardır. Bunlardan bir diğeri zayıflama çayı olarak kullanılmasıdır. Vücudunuzda daha çok detoks etkisi yaratacak olan bu çay, inanamayacağız kadar kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olacak. Soyduğunuz soğan kabuklarını 500ml suyun içine atın. Kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısarak 2 dakika daha pişirin. Sonra rahatlıkla içebilirsiniz.

Bitkileri Canlandıran Mucize

Bitki yetiştirmek, her ev için uygun değildir. Yeteri kadar güneş ışığı ve havalandırmaya sahip olmayan evlerde bitkilere bakabilmek neredeyse imkânsızdır. Bu nedenle illaki bakmak niyetindeyseniz evinize daha rahat adapte olsun diye bitkilerinize soğan kabuğu bakımı yapabilirsiniz. Soğan kabuğunu kaynayan suyun içine atın ve bir dakika kadar kaynatın. Sonra ortaya çıkan suyu sprey şeklinde bir şişeye boşaltın. Bitkilerinizin yapraklarına sıkıp güzel bir bezle zarar vermeden silin. Kullandığınız bu yöntem kısa bir süre sonra sonuç verecektir. Kullanımı haftada bir kez yapmanız yeterli.

Soğan Kabuğu ile Gargara

Soğan kabuğunun günlük hayatta kullanım yelpazesi oldukça geniştir. Saçlardan kanserle savaşa kadar her konuda faydası olan soğan kabuğunu, ağız bakımı için de kullanmak mümkün. Özellikle ağızdaki bakterilere ve kokuya engel olmak için birebir olan bu kür, soğanın kendisinden endişe edilen kokuyu asla vermemektedir.

Soğan kabuğunu kaynatıp demleyerek günde iki kez kullandığınızda, faydası olacağına emin olabilirsiniz. Bu kürü 10 gün aralıksız devam edip 3 gün dinlenerek uygulamalısınız.

 Saçlarınızı Soğan Kabuğu ile Renklendirin

Soğan kabuğunun en ilginç kullanım alanlarından bir diğeri de saçlardır. Saçlar için oldukça besleyici olduğu bilenen kabuk, aynı zamanda renk üzerinde de değişiklik sağlıyor.

Saçlarınız sarı ise soğan kabuğunu kullanarak altın kahve bir renk elde edebilirsiniz. Kahverengi bir yapıda ise bordo ve kızıl tonlarını yakalayabilirsiniz. Eğer siyah saç renginiz varsa ışıltı katarsınız.

Kürün yapımı oldukça basit. Kaynayan suya soğan kabuklarını atıyorsunuz. Sonra onları demliyorsunuz. Arkasından soğutup saçlarınızı onunla yıkıyorsunuz. Her saçta farklı renk ile kendini gösterecektir.

Astım Krizine Çare Soğan Kabuğunda

Bronşit astımınız varsa özellikle yoğunlaştığı dönemlerde soğan kabuğunun suyu ile çare bulmanız daha kolay. 20 gün arka arkaya soğan suyu kaynatıp içen astım hastaları kısa sürede şifa bulmaktadır.

Bir bardak soğuk su içine soğan kabuğu ve devetabanı yaprağını ekleyin. Kaynamaya başladıktan hemen sonra altını kısarak 5 dakika daha bekletin. Bunun arkasından yemekten 40 dakika önce bir çay bardağı için. 20 gün devam eden bu uygulama olumlu sonuç verecektir.

Bronşit sırasında. 1 çorba kaşığı soğan kabukları çayı + 1 çorba kaşığı bal sıcak süte eklenir ve akşam yatmadan önce içilir.

Regl Düzensizlikleri İçin Soğan Kabuğu Kürü

Hayatın her alanında faydasını gördüğümüz soğan kabuğu, bayanların regl düzensizlikleri için de birebirdir. Her ay belli olmayan düzensizlik sıkıntısı yaşıyorsanız bunun için regliniz bittikten bir hafta sonra birer bardak soğan kabuğu çayı içmeniz oldukça faydalı olacaktır.

Soğan kabuğu çayı günde 3 defa olmak üzere alınır (bardağın 1/3 bölümü). Tedavi süresi 2-3 hafta.

Nezle sırasında. 2 çorba kaşığı soğan kabuğu çayına 1 çay kaşığı bal ilave edilir ve günde 3 defa içilir.

Yaz ve sonbahar avitaminozları zamanında. 1 bardak soğan kabuğu çayı + 1/2 bardak limon suyu karıştırılır ve gün içinde 2 kez yemekten sonra 1/3 bardak içilir. Tedavi süresi 21 gündür.

– Damak iltihapları sırasında. Soğan suyu ile gün içinde 3 defa gargara yapılır.

Ses kısıklığına da  iyi geliyor…

İki soğan kabuğunu 2 su bardağı suda kaynatın rengi çıkana kadar.sonra soğumaya bırakın bu sırada 3-4 portakalın suyunu sıkın ve soğumuş olan soğan suyuna katın.2 tatlı kaşığı nişastayı ekleyerek kısık ateşte karıştırarak kaynatın koyu kıvamlı olur bunu için nefesinizde açılsın sesinizde….

Saçı parlatmak için soğan suyu…

Vücudun en çok dikkat çeken parçalarından biri  saçtır. Saçların özellikleri ise kişiden kişiye hatta ırktan ırka göre değişir. Örneğin Asya ülkelerinden olanların Canlı ve koyu renkli saçlarına karşın, Kuzey Avrupa ülkelerine mensup olanların sarı renk saçları daha güçsüz olabilir. Burada unutulmaması gereken nokta havadaki oksijenle daha çok temas eden saçların, daha sağlıklı olduğu yönünde. Genel olarak ne kadar sağlıklı olduğunuzu saçlarınızın parlaklığından da anlayabilirsiniz.
Saçın yapısında silis, bakır, arsenik, manganez ve sülfür bulunmaktadır. Bunların miktarı saçın cinsine göre değişmektedir. Örneğin sarışınlar soğanlı tonikle saçlarını yıkamalıdır.  Çünkü soğanın içinde bulunan kükürt kafatası derisi için çok besleyicidir.

Soğan Kabuğu Suyu ile Saç Renginizi Koyulaştırabilirsiniz!

Çok hassas saç telleriniz var ise saç boyalarına karşı zayıf kalıyor ve yıpranıyorsa deneyebileceğiniz harika bir yöntem doğal saç rengi değiştirme için kırmızı soğan kabukları tatmin edici renk tonu ile bağımlılık yaratabilir.  Eğer sizinde saçlarınız da bu tip sorunlar var ise ve  saçınızın renk tonunu koyulaştırmak istiyorsanız size doğal bir yöntem verebiliriz. 

Kırmızı Soğan Kabukları!

Evet yanlış duymadınız, soğan kabukları ile  saçlarınızı koyulaştırabilirsiniz. Zarar vermeden saçlarınızda farklılık yarabilirsiniz.

Malzemeler;

1 Kilo Kuru Kırmızı Soğan

1 lt Su

Aldığınız soğanların kabuklarını bir tencerenin içerisine soyarak ekleyin. Üzerine 1 lt suyu  dökerek kaynamasını bekleyin.  Kaynamaya başlayınca ocağı söndürün ve 25-30 dakika  demlenmesini bekleyin. Suyun rengindeki değişimden anlayacaksınız. Kırmızı bir renk oluşacaktır.  Karışım soğuduğunda  fısfıslı şişelere koyup, saçlarınızda kuru yer kalmayacak şekilde ıslatmaya başlayın ve tarayın. Saçlarınızı ıslattıktan sonra isterseniz güneşte durun çünkü daha etkili olacaktır. Saçlarınız istediğiniz koyuluğa gelinceye kadar bu karışımı yapabilirsiniz.

Aynı zamanda soğan suyu ile saç renginizi de açabilirsiniz. Nasıl mı?

Saçınızı açmak için bu kez 1 kilo beyaz kuru soğana ihtiyacınız olacak. Yukarıda anlatmış olduğum hazırlanma aşamasını saç açmak için de kullanabilirsiniz. Soğanların kabukları soyun, kaynatın, demlenmesine izin ve saçlarınıza fısfıslı şişe yardımıyla sıkıp etkisini görün.

Örneğin, kuaförde boyattığınız saç rengini beğenmediniz koyu mu geldi? Üzülmeyin ! Doğal yöntem ile saçlarınızın açılmasına soğan suyu kürü yardımcı olabilir.  Boyadan hemen sonra tekrar saçları boyamak biliyorsunuz ki zararlı. Deneyin demekte fayda var. Kaybedeceğiniz bir şey yok!

Hanımların ortak sorunu selülite bitkisel peeling ve çay ile çözüm bulabilirsiniz…

Günlük aktivite azlığı, yetersiz su içilmesi, asitli içecekler de selülitin oluşmasını sağlayan faktörlerdir .Bitkilerle hazırlanan çay ve özel bir peelingle bu sorununuzu çözebilirsiniz.



Çay:5 yemek kaşığı  çam iğnesini  makasla 2-3 parçaya ayırın. 5 yemek kaşığı soğan kabuğu ve1 litre su ile  tencereye koyup 10 dakika kaynatın. Ocaktan indirin sararak sabaha kadar demlendirin. Sabah karışımı süzün ve günde 3 öğün 1 er çay bardağı için. 2 gün içinde tüketip yenisini demleyin. 4 ay uygulayın.

Peeling: 1 kase himalaya veya kaya tuzu, 1çay kaşığı biberiye yağı, 1 çorba kaşığı jojoba yağı,1 çorba kaşığı limon yağı, 1 çorba kaşığı portakal yağı, Tüm malzemeleri kase içinde karıştırın banyo sırasında karışımı tüm vücuda ovalayarak masaj yapın. Streç filme sarıp 2-3 saat bu şekilde kalın. Böylece hem kan dolaşımı hızlanır hem de ölü deriler vücuttan atılmış olur.

Hemen hemen vücudun her yerinde farklı faydalar sağlayarak kişiye şifa veren soğan kabuğu suyunu bilen kişiler belli aralıklarda tüketerek sorunlarına çözüm üretmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi